Behandeling van PTSS

PTSS behandelen

Als je van je posttraumatische stressstoornis (PTSS) symptomen af wil komen is PTSS behandelen van belang. De belangrijkste behandelingen voor PTSS zijn psychologische therapieën en medicijnen. Traumatische gebeurtenissen kunnen heel moeilijk te verwerken zijn, maar je gevoelens onder ogen zien en professionele hulp zoeken is vaak de enige manier om PTSS effectief te behandelen.

Het is mogelijk dat PTSS vele jaren na de traumatische gebeurtenis of gebeurtenissen met succes wordt behandeld, wat betekent dat het nooit te laat is om hulp te zoeken. Lees verder om meer te weten te komen over het vaststellen van PTSS.

Vaststelling van PTSS

Voordat je wordt behandeld voor PTSS, zal een gedetailleerde beoordeling van je symptomen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de behandeling is afgestemd op je individuele behoeften. Dit kan worden uitgevoerd door een huisarts of specialist.

U kunt een huisarts raadplegen om met dit proces te beginnen, of je kunt uzelf voor beoordeling doorverwijzen naar een psychologische therapiedienst. Je krijgt waarschijnlijk een behandeling aangeboden als je langer dan 4 weken symptomen van PTSS heeft gehad of als je symptomen ernstig zijn.

PTSS behandelen

Er zijn een aantal specialisten in de geestelijke gezondheidszorg die je kunt zien als je PTSS heeft, zoals een psychologisch therapeut, psycholoog, sociaal psychiatrisch verpleegkundige of psychiater.

Wil jij graag van je PTSS klachten afkomen? Neem in dat geval contact op met Aelbrecht GGZ.