Bobber bouwen

Misschien heb je net de perfecte basis motor gevonden om er een bobber van te maken en kan je de kans niet mislopen om hem niet aan te schaffen. Het is alleen wel handig om te weten hoe je dat daarna eigenlijk gaat aanpakken. Niet iedereen kan namelijk zomaar een motor aanpassen naar het gewenste resultaat. Daarbij moet je ook nog eens weten wat je nodig hebt. Een bobber zal een bobber niet zijn, als er geen speciale kenmerken aan vast zat.

Ervaring

Het maken van een bobber is dus lastig en je hebt er eigenlijk wat ervaring voor nodig. Als je de stap niet zet zal je deze alleen nooit krijgen. Om het jezelf wel makkelijk te maken moet je dus goed gaan kijken welke motorfiets geschikt is voor een beginner. Zo is de Harley Davidson voor de ervaren klusser die wat meer te besteden heeft. Dit komt omdat de aanschaf van de motor wat duurder is maar ook het aanpassen ervan. Als je bijvoorbeeld harley davidson kruipdelen wilt bestellen, zal je er al snel achter komen dat alles van Harley davidson wat duurder is. 

Als je nog onervaren bent en ook iets minder hebt om uit te geven kan je beter voor een Yamaha of Kawasaki gaan. Deze zijn goedkoper in de aanschaf, makkelijker te veranderen en het materiaal is ook nog eens wat goedkoper. Je kan gemakkelijk Kawasaki motor parts vinden voor een laag prijsje. 

Plannen

Het is nooit een goed idee om ergens aan te beginnen zonder een goed plan. Hetzelfde geldt dus voor je motor. Om een plan te kunnen maken heb je een idee nodig met hoe jij wilt dat jouw bobber er uit ziet. Ga dus opzoek naar voorbeelden. Let daar goed op de materialen die ze hebben gekozen en of dat wat voor jou is. Je kan natuurlijk ook een lijstje maken waarin je zet welke onderdelen er vervangen moeten worden. Met dat lijstje kan je dan gemakkelijk in een bobber webwinkel bestellen.  In een bobber webwinkel kan je eigenlijk alles vinden wat je nodig hebt. Of het nu gaat om chopper gashendels kopen of om een nieuwe zadel.