Een korte uitleg over de remklauw 

remklauw

Een remklauw is een zeer belangrijk onderdeel van iedere auto. Het zorgt dat de remblokken vast blijven zitten aan je wiel. Deze remblokken zorgen er weer voor dat je auto afremt als jij dat wilt. Dit is natuurlijk vrij belangrijk voor iedere bestuurder. In dit blog vertel ik in het kort hoe een remklauw kapot kan gaan en hoe je dat kan voorkomen. 

remklauw

Waarom doet mijn remklauw het niet meer?

Soms kun je remklauw ineens blokkeren. Dit kan door verschillende dingen komen. Misschien is jouw remklauw te veel blootgesteld aan vocht en vuil waardoor er corrosie is ontstaan in de remklauw. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer je, je remvloeistof niet op tijd vervangt. Het kan echter ook zijn dat je remklauw blokkeert omdat je het verkeerde smeermiddel gebruikt, wat de rubberen onderdelen van je remklauw kapot kan maken. Andere redenen voor een blokkerende remklauw zijn abrupte temperatuurverschillen, versleten elementen van de remklauw, vervorming, doorrijden na slijtage of blootstelling aan agressieve chemicaliën. 

Hoe kan ik het onderhouden? 

Om dit alles te voorkomen is het belangrijk om je remmen te reinigen en smeren met de juiste producten. Ook de remvloeistof moet op tijd vervangen worden en als je de remklauw vervangt moet dit met het juiste gereedschap. Daarnaast is het altijd goed voor de auto om niet te agressief te rijden. Tips waar iedereen mee overweg kan.