Een palmboom geeft een vakantiegevoel

Een palmboom kan zowel mooi in huis als in een beschutte tuin staan voor een wel verdient vakantiegevoel. Een palmboom kopen is een goede keuze en staat mooi als decoratie als exotische plant. Van de palmbomen zijn heel veel verschillende soorten. Bekende zijn kokos en dadelpalmen maar ook kleine palmen die niet heel hoog groeien. Deze sierlijke plant heeft waaiervormige bladeren en doet denken aan relaxen in een hangmat aan een tropische azuurblauwe zee. Een palmboom vergt wel een goede plaats in huis. Een palmboom kopen vergt kennis en ruimte om de plant neer te zetten. Elke palm heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing met de gewenste standplaats en verzorging. Kleine palmen zijn mooi voor in huis. Maar grote palmen kunnen heel hoog groeien waardoor deze buiten moeten staan.

Soorten palmbomen

Een palmboom kopen is een leuke aanwinst maar er is heel veel keuze in palmbomen. Elke palm heeft zijn eigen vorm en land van herkomst. Palmen groeien in tropische en subtropische gebieden rondom de evenaar. Denk aan zuid Europa op de Canarische eilanden, Noord Afrika, Tropisch Afrika, Midden Oosten, Zuid Azië, Zuidoost Azië, op eilanden in de stille oceaan, Midden en Zuid Amerika en in noord Australië. Een tropische aanwinst van ver dus. Bekende palmbomen uit het assortiment zijn de Canarische Phoenix, Whastingtona Robusta, Jubaea Chilensis, Trachycarpus, Cycas Revoluta, Yucca’s, Chamaerops, Areca en Butia onder andere. De meeste palmen moeten in de volle zon. Bij vorst kunnen ze beter in een pot worden gezet en afgeschut in een kas of verwarmde ruimte worden geplaatst. Sommigen zijn winterhard tot een bepaalde minimum temperatuur onder nul.

Verzorging van een palmboom

Een palmboom kopen vraagt de nodige kennis en verzorging van deze tropische plant. De grond moet los, humusrijk en goed doorlatend zijn. Vocht moet door kunnen sijpelen. In de winter moeten de meeste palmen worden afgedekt met een vliesdoek om vorstschade te voorkomen als deze in de grond staan. Maar ook in een pot is dit gewenst als deze buiten staat. In warme maanden moeten palmbomen van extra water worden voorzien.