Fairtrade thee kopen kan armoede voorkomen

fairtrade thee kopen

Fairtrade thee kopen is heel belangrijk tegenwoordig.
Het staat voor de handel die in zijn geheel gaat over een duurzame ontwikkeling. Vaak wordt deze thee geteeld en geplukt door theeplukkers in India en Sri Lanka.
Het uiteindelijke doel van de fairtrade thee is om de theeplukkers en hun familie te laten leven van hun werk en te investeren in een duurzame toekomst.
De druk op de arbeidsomstandigheden wordt onder andere veroorzaakt door de lage marktprijzen. Door de fairtrade thee zal dit worden gestopt. Daarom is het kopen van de fairtrade thee een enorm verstandige zet. 

fairtrade thee kopen

Het logo van fairtrade

Waar staat het logo van fairtrade eigenlijk voor? Fairtrade is een internationaal keurmerk en er wordt bepaald welke producten het logo mogen dragen. 

Heb jij het logo van fairtrade wel eens gezien op een bepaalde product? Dan houdt dat het volgende in; de minimumprijs wordt betaald of er is een premie betaald aan de coöperatie waar de boer lid van is.
Zodra de minimumprijs wordt betaald, kan de boer geen verlies maken en kan de boer de kosten van de productie betalen. Als de premie wordt betaald, kunnen de boeren in de coöperatie beslissen hoe ze het geld gaan besteden. Door de fairtrade kan armoede dus worden voorkomen.