Geef je oude matras nieuw leven met een topper matras van 180×200

Traagschuim

De meest gangbare maat in matrassen is de 180×200. Dit is de standaard maat voor een tweepersoonsbed. Samen met 160×200 zijn het de meest voorkomende soorten. Een matras raakt echter ooit uitgeleefd. Een nieuw matras van dit formaat kopen is niet goedkoop. Blaas je oude matras daarom nieuw leven in met een topper matras van 180×200

Schuimmatras

Wat is een topper matras?

Een topper is een extra matras dat je bovenop je bestaande matras legt. Het is dunner en lichter, maar biedt wel ondersteuning. Een matras kan wanneer het oud is doorzakken. Dan ontstaat er een kuil in. Het kan ook zo zijn dat jouw matras zijn vering of stevigheid verliest. Dat is niet gek, uiteindelijk gebeurt dit bij alle matrassen.

Als de de aankoop van een nieuw matras echter even niet kan betalen, dan kun je met een topper matras ervoor zorgen dat je nog een aantal jaren comfortabel op jouw matras kan slapen. 

Kuidschuim topper

Topper mee op vakantie

Een ander voordeel van het topper matras is hoe licht en buigbaar het is. Dat maakt het niet alleen een budgetvriendelijke aankoop maar ook een makkelijk vervoerbaar matras. Je kunt een topper matras dus ook meenemen in de caravan of tent als je op reis gaat. Zo zorg je voor extra comfort op je luchtbed of campingbed. 

De topper is de ideale manier om jezelf van een goede nachtrust te voorzien ook al is je budget beperkt. Want een goede nachtrust moet voor iedereen haalbaar zijn.