Hoe kun je vliegen in huis voorkomen?

Vliegen in huis kunnen vervelend zijn en ze zijn onhygiënisch. Hoe kun je vliegen in huis eigenlijk voorkomen? In dit artikel geven we je een aantal handige tips die jou gaan helpen.

  1. Plaats horren voor ramen en deuren

Vliegen komen je huis binnen via openstaande ramen en deuren. Als hier horren voor staan, kunnen ze ook niet meer naar binnen. Moet je nu voor elk raam en voor elke deur een hor plaatsen? Nee hoor, dat is niet nodig. Zolang je maar horren plaatst voor de ramen en deuren die je vaak open hebt staan.

  1. Hang een zak met water op

Vliegen hebben veel ogen en creëren van al deze beelden één beeld. Een zak met water zorgt voor een lichtschittering en hierdoor raken vliegen in de war. Als je een zak met water ophangt voor een raam of deur, zullen vliegen de andere kant op gaan.

  1. Maak gebruik van kruidige geuren

Wist je dat vliegen niet van kruidige geuren houden? Hier kun je goed gebruik van maken! Zet bijvoorbeeld een lavendelplant op je kozijn of een schaaltje met azijn of water met kruidnagels. Zo komen de vliegen waarschijnlijk je huis niet meer in. En als ze dat wel doen, zijn ze waarschijnlijk ook heel snel weer weg!