Mandala kleurboek: fantastisch voor stress

mandala kleurboek

Als jij in deze roerige tijden ook vaker last heb van stress en drukte, is een mandala kleurboek wellicht iets voor jou. In mijn ervaring werkt het kleuren ontzettend stressverlagend, door de patronen te volgen en helemaal weg te dromen. Het werkt echt stressverlagend. Het is belangrijk dat we ons soms de tijd gunnen om even weg te dromen. Het is ook goed om een activiteit te doen die niet met een telefoon, tv, computer, laptop of ander scherm te maken heeft. Ik raad je ook aan niet naar radio of muziek te luisteren. Verlies jezelf echt helemaal in het kleuren. Voor mij doet het wonderen.

mandala kleurboek

De voordelen van stressverlaging door kleuren

Het kleuren in een mandala kleurboek kan echt enorm stressverlagend werken. Het verlagen van stress is gezond voor je. De belangrijkste voordelen zijn: je zult beter slapen als je minder stress hebt, je hebt een lagere bloeddruk wat je risico’s op klachten met je gezondheid aanzienlijk kan verminderen. Bovendien heb je een betere stoelgang en minder spanning in je spieren.

Ook je immuunsysteem zal gelukkig met je zijn als je besluit om te gaan kleuren om stress te verlagen. Er zijn echt alleen maar voordelen. Kijk online voor een mandala kleurboek of probeer andere stressverlagende activiteiten. Mijn advies is: hoe eerder hoe beter!