Met vrienden, familie of huisgenoten

Het is niet zo gek om te zeggen dat het misschien ietwat te veel geld kost om zelf een fitnesstoestel te leasen, maar je kan hier natuurlijk op meerdere manieren mee omgaan. Of je doet het niet of je kijkt voor een creatieve oplossing. Misschien zijn er wel meerdere mensen in je omgeving die juist de behoefte hebben om naar zoiets te kijken en willen zij wel meedoen met dit idee. Een ander voorbeeld hiervan wat je tegenwoordig ook ziet in buurten is dat ze een buurt bakfiets aanschaffen voor de straat zodat iedereen hier geregeld gebruik van kan maken of auto’s die gedeeld worden. Mensen, wees sociaal!

Kosten delen

Samen delen, samen spelen. Het is ons op vroege leeftijd al bijgebracht. Het is natuurlijk belangrijk om duidelijke afspraken met elkaar te maken als je dit overweegt, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is of dat de lol eruit moet halen. Als jij zelf niet het maandelijkse geld hebt voor een sportabonnement of om alleen apparatuur aan te schaffen is dit een prachtige oplossing om samen met bekenden zoals je huisgenoten een fitnesstoestel te leasen. Steek de koppen bij elkaar en kijk naar de mogelijkheden. Stay positive and go!

Help elkaar de goede weg op

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen aan het samen kijken naar apparatuur dan de kosten delen. Het kan een mooie manier zijn om elkaar te motiveren voor een gezondere leefstijl. We doelen hier dan niet op de beroemde zin “getting that summerbody ready”. Het gaat namelijk over veel meer dan dat. Het gaat om jezelf dat extra stukje aandacht geven en dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Misschien heb je namelijk net die extra motivatie nodig van een vriend of vriendin uit je omgeving. Een soort coach die je blijft aanmoedigen om door te gaan, ook als je er geen zin meer in hebt. Je verdient het.