Remschijven Opel

Remschijven Opel

Een tweedehands auto moet je altijd goed controleren om een miskoop te voorkomen. Toen bleek dat de remschijven Opel die ik op het oog had aan vervanging toe waren, moest ik even serieus nadenken of ik dat de moeite wel waard vond.

Remschijven Opel

Hoe wist ik dat de remschijven van deze Opel vervangen moesten worden? Als een auto bij het remmen gaat trillen of stoten dan is dat een goed teken dat de remschijven aan vervanging toe zijn. Het kan ook komen omdat je remblokken vervangen moeten worden, maar dan heb je meestal ook een krassend geluid van ijzer op ijzer en vaak kan je de rem dan ook veel verder intrappen dan normaal is.

Remschijven laten vervangen kost al snel tussen de 300 en 600 euro als je dit door een garage laat doen. Maar je kan het ook zelf doen, er zijn voldoende filmpjes te vinden hoe je dit moet doen. Ik raad je aan deze zeker eerst even te bekijken. Toch maar de auto gekocht en toen ik thuis de wielen eraf had gehaald bleek inderdaad dat een van de remschijven een klein beetje verbogen was.

Remschijven Opel

De remblokjes bleken nog praktisch nieuw te zijn, dus ik hoefde alleen de remschijven te vervangen. Hou dit in de gaten, vaak kan je remschijven en remblokken het beste tegelijk vervangen.Ik heb gekozen om de schijven te vervangen door geperforeerde schijven, die de warmte beter afvoeren en er beter uitzien. Ik was met iets meer dan 200 euro klaar, als ik de standaard schijven had gekozen was ik nog geen 100 euro kwijt geweest. Na een paar uurtjes werken zaten de nieuwe schijven eronder en mijn auto remt weer prima. Je remmen zijn belangrijk, kijk anders eens op de site van remonderdelen.nl wat jij kwijt bent voor jouw auto.