Spullen voor de harde werkers

2 gereedschap

Ben jij werkzaam in metaalbewerking? Dan herken je misschien wel het beeld dat het werk vaak zijn tol eist op je energie en kracht. Werken met metaal is namelijk zwaar werk. Gelukkig zijn er in deze tijd machines die je kunnen helpen bij verschillende werkzaamheden om zo je krachten en energie een beetje te kunnen besparen. Daarbij helpen de machines ook bij het nauwkeurig werken. Machines hebben vaak een kracht die mensen simpelweg niet hebben, en dit is vaak nodig om accuraat te kunnen werken. Het is bijvoorbeeld heel lastig om in metaal te boren zonder dat je wegglijdt. Als mensen heb je simpelweg niet de kracht om door het metaal te drukken en op één plek te blijven. Een oplossing hiervoor is een magneetboormachine.

Een licht maar krachtig machientje

De magneetboormachine is een machine die eigenlijk heel licht is. Je zou dus misschien denken dat de machine niet heel krachtig is, maar niets is minder waar. De machine is juist heel erg krachtig. Dit komt doordat het zeer krachtige magneten heeft waarmee het zich sterk tegen het metaal kan houden. De machine is als het ware heel hard tegen het metaal gedrukt. Door deze druk beweegt de machine niet en kan het dus heel nauwkeurig een gat boren in het metaal. Door het lichte gewicht kan je de machine makkelijk over het oppervlak verplaatsen om zo op meerdere plekken een gat te boren.

Ook handig: een heftruck

Een heftruck is niet echt een machine, maar meer een voertuig. Een heftruck is een zwaar ding dat gebruikt kan worden om zware, grote spullen te verplaatsen. Het kan soms voorkomen dan de lepels die voor op de heftruck zitten niet lang genoeg zijn voor hetgeen wat je wilt verplaatsen. Om te voorkomen dat het gaat kantelen zijn heftruck verlenglepels nodig. Dit zijn letterlijk verlengstukken die ervoor zorgen dat de lepels lang genoeg zijn.