Verjaring van letsel
Bij het eisen van een schadevergoeding voor letselschade is het belangrijk om rekening te houden met de verjaringstermijn. In dit soort zaken is het verplicht om een advocaat in te schakelen. Kantoren zoals letselschade advocaten Utrecht zou je hierbij kunnen helpen. Je moet echter niet te lang wachten met het starten van het proces met betrekking tot de letselschade. Letselschade kan namelijk verjaren waardoor je geen schadevergoeding meer kunt eisen.
De eerste vorm van verjaring is de absolute verjaringstermijn. Deze termijn is gesteld op 20 jaar. Wanneer je bijvoorbeeld pas merkt na 20 jaar dat je ergens schade door hebt ondervonden, kan je dus geen proces starten omdat de letselschade al verjaard is.
De relatieve verjaring.
De tweede vorm van verjaring is de relatieve verjaring. Vaak is dit gesteld op 5 jaar nadat het letsel is ontstaan. Wanneer het slachtoffer op het moment dat het letsel is ontstaan minderjarig is, dan begint de termijn te lopen vanaf het moment dat zij 18 jaar zijn geworden. Bij verkeersongelukken is de verjaring korter, de termijn is hierbij gesteld op 3 jaar.
Je kunt de verjaring voorkomen. Dit kun je doen door middel van stuiting. Bij stuiting stuur je een aangetekende brief naar de tegenpartij waarin staat dat je het letsel zou willen stuiten en dat je het recht wil hebben om een schadevergoeding te kunnen claimen.