Verschillende soorten grafstenen

natuursteen 2

Als er een dierbare overleden is, moeten er verschillende keuzes gemaakt worden door de nabestaanden. Een van deze keuzes is het kiezen van een grafsteen Borne. Iets waar veel mensen niet snel bij stil zouden staan, maar toch een belangrijke keuze is op langere termijn. Het maken van deze keuze kan soms erg lastig zijn en het is daarom belangrijk om te weten welke soorten grafstenen er nou eigenlijk allemaal bestaan.

Verschil grafsteen en grafmonument

Een grafsteen Borne is een grote steen die recht overeind staat bij een grafmonument. Veel mensen denken dat een grafsteen het hele grafmonument is, maar er wordt dus een onderscheid gemaakt in een grafsteen en het grafmonument zelf. Op de grafsteen is meestal de naam, geboortedatum en overlijdensdatum van de overleden persoon gegraveerd. Het kan ook zo zijn dat er nog andere informatie over de overleden persoon staat geschreven op de grafsteen. Sommige nabestaanden schrijven hier een bepaalde zin op. Je bent hier vrij in om zelf een keuze te maken over welke tekst er in de grafsteen gegraveerd wordt. De vorm van de grafsteen waarop de tekst gegraveerd staat kan ook in allerlei verschillende vormen gemaakt worden. Ook hier is de keuze vrij in. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hart of een cirkel. De soorten en maten hierin zijn eindeloos. Hierdoor kun je nog meer aan de wensen en personaliteit van de overleden persoon voldoen.

Materiaal van grafstenen

De grafsteen bestaat meestal uit een natuursteen. De naam van een grafsteen heeft zijn naam te danken aan het feit dat een graf steen gemaakt is van steen. Er bestaan verschillende soorten natuurstenen. Er zijn dus verschillende opties voor het kiezen van de juiste natuursteen. Elke natuursteen heeft zijn eigen goede eigenschappen. Zo is de ene natuursteen wat harder dan de andere. Doordat een natuursteen harder van materiaal is, is het vaak ook kras en stootbestendig. Een grafsteen meestal buiten op een begraafplaats geplaatst en moet ook tegen de verschillende weersomstandigheden kunnen.