Warmte binnenhalen tijdens de winter

1 houtklover

Nederlanders staan er om bekend altijd commentaar te hebben op het weer. In de zomer is het te warm om te bewegen. In de lente is het nog niet warm genoeg. In de herfst hebben we last van alle regen. En in de winter zijn we te beroerd om het huis te verlaten vanwege de kou. Naast een dekentje over je heen doen op de bank zijn er nog meer maatregelen die je kunt treffen. Aan een Compressor heb je misschien niet heel veel maar aan een Houtklover bijvoorbeeld dan weer wel.

Wat is een houtklover eigenlijk?

Om de open haard aan te kunnen steken heb je onder andere hout nog. Het meest geschikte hout is brandhout. Om brandhout te maken heb je ten eerste boomstammen nodig. Vervolgens is het belangrijk om de houtstammen te splijten. Dit heeft ook wel een andere benaming, namelijk kloven. Kloven is het proces waarbij handzame blokken van hout worden gevormd. Dit proces kan worden uitgevoerd door verschillende apparaten. Een voorbeeld van een dergelijk apparaat is een houtklover.

Verschillende soorten houtklovers

De eerste soort houtklover die veelal niet meer worden gebruikt zijn handmatige houtklovers zoals bijlen. Daarnaast zijn er de hydraulische houtklovers. Deze hydraulische houtklovers kunnen een elektromotor bevatten, maar kunnen ook een verbrandingsmotor hebben. Een andere soort houtklover is de kinetische houtklover. Ook deze soort kan een elektromotor of verbrandingsmotor hebben. Zoals u ziet, zijn er veel verschillende keuzes met betrekking tot houtklovers. Ik kan mij voorstellen dat een dergelijke koper niet op de hoogte is van alle voordelen en nadelen van deze types. Het is dus aan te raden om het advies van een expert te vragen. Bij het maken van de keuze worden dingen als, de lengte van het houd en bijvoorbeeld hout die u per jaar wilt kloven, in acht genomen. Dit zijn zaken waar u op voorhand over na zou kunnen denken.