Zo richt je je babykamer in

Ben je in verwachting van een kleine? Dan ben je vast bezig met voorbereidingen treffen zodat je op tijd klaar bent en goed voorbereid bent. Een belangrijk onderdeel van het voorbereiden op een baby is het inrichten van de babykamer. Het is een tijdrovend proces, maar zeker een van de leukste! Als je bezig gaat met een babykamer inrichten moet je rekening houden met alles wat een baby nodig heeft en bepaalde spullen aanschaffen voor in de babykamer. Ook is de inrichting iets wat je zeker niet moet vergeten. Waar zet je de wieg neer? Wil je beton cire op de vloer of kies je liever voor tapijt? Het inrichten van een babykamer bestaat uit het maken van talloze keuzes. 

Inrichting

Het eerste wat je moet doen als je bezig gaat met een babykamer is nadenken over de indeling en inrichting. Zo moet je nadenken of je wilt behangen of stukadoren. Als je weet dat je een meisje krijgt is roze bloemetjes behang leuk, maar misschien wil je ook nadenken voor de langere termijn. Als ze ouder wordt vindt ze dat behang misschien kinderachtig. Kies daarom liever voor neutrale kleuren zoals wit of zacht roze- of -blauw. Ook de kleur van de vloer is bepalend voor de sfeer van de kamer. Beton cire op de vloer is mooi voor in de woonkamer van een modern huis, maar voor een babykamer kun je beter voor laminaat kiezen.

Benodigdheden

Als je weet voor welke inrichting je gaat en welke kleuren en materialen je gaat gebruiken is het tijd om babybenodigdheden aan te schaffen. Denk van tevoren goed na over welke spullen je wilt kopen. Dingen die je in ieder geval nodig hebt zijn een wiegje, commode met aankleedkussen, nachtkastje, kledingkast, gordijnen en opbergboxen om het vele speelgoed dat je baby krijgt in op te ruimen. Wanneer je deze aankopen gaat doen, is het wel belangrijk om de grootte van de babykamer in je achterhoofd te houden. Je wilt namelijk niet een kledingkast kopen die later niet in de kamer blijkt te passen!