Dit kun je allemaal maken met pompoenpitjes

pompoen pitjes

Er zijn een aantal van die superfoods die onbetaalbaar zijn en waar je nog nooit van hebt gehoord. Denk bijvoorbeeld aan goji bessen of chiazaad. Maar wist je dat de simpele, Hollandse pompoenpitjes eigenlijk ook een superfood zijn? Deze pitten zijn gezond, zitten boordevol goede vetten en zijn ook nog lekker. Dit kun je er allemaal mee doen.

Als snack

Omdat ze zo gezond zijn, kan je altijd een handje pompoenpitten als tussendoortje nemen. Als snack zijn pompoenpitjes dus ook een verantwoorde keuze voor kinderen. En wat betreft gerechten met pompoenpitten zijn de mogelijkheden eindeloos.

pompoen pitjes

In yoghurt of havermout

Heb je een lange dag voor de boeg en gaat dat ene bakje havermout of kwark je niet de dag doorbrengen? Dan kun je dat bakje opleuken met andere ingrediënten en de pompoenpit is daarvoor ideaal. Een bakje met deze pitten vult je namelijk goed en verteert langzaam waardoor je niet snel weer honger zal hebben. 

In een gerecht

Je kunt de pit ook door je maaltijd gooien. Ze zijn leuk ter garnering van je salade. Of als aanvulling op je recept voor zelfgebakken brood en taart. En wat denk je van een verrassend effect in pasta- en rijstgerechten!