Familieweekend in vakantiehuis Noord Limburg

Mijn moeder had een familieweekend georganiseerd in een vakantiehuis Noord Limburg. Ik kende het huis al, dus ik was meteen enthousiast. Mijn broer was iets minder enthousiast, hij had namelijk ruzie met onze nicht, en had dus geen zin om een weekend in haar aanwezigheid te bivakkeren. Ik vond dat hij zich aanstelde. De ruzie ging nergens over en mijn broer kan erg koppig zijn. Maar goed, mijn moeder dwong hem om mee te gaan en hij besloot uiteindelijk ook mee te gaan. De eerste dag zwegen ze elkaar dood. Stil in het vakantiehuis Noord Limburg… Ik kon de spanning niet aan en besloot gewoon lekker te wandelen, iets wat ik graag doe, vooral als ik alleen kan zijn. Je hebt tijd om lekker na te denken over van alles. Toen ik weer terug kwam zag ik dat mijn nicht aan het huilen was. Mijn broer stond boos in de hoek. Mijn moeder en tante probeerde het te sussen. Maar het ging allemaal nergens over. Ik was het zat dus ik riep uiteindelijk: we gaan niet eten voordat dit is uitgepraat! Dit deed wat bij mijn broer en hij legde toen opeens heel kwetsbaar uit wat er allemaal mis was. Fijn hé! Daarna was het allemaal erg gezellig.

Naamloos