Voor het eerst zelf op wintersport

goede-snowboards

In het verleden ben ik altijd met mijn ouders mee geweest op wintersport. Ik kon daardoor ook al snowboarden en het stond altijd bovenaan mijn vakantielijstje om ooit zelf op wintersport te gaan. Nu blijkt dat ik een geschikte baan heb gevonden om deze droom mogelijk te maken. Om op de lange termijn geld te besparen wil ik een snowboard kopen met alle andere bijbehorende spullen. Ieder jaar die spullen huren is immers na verloop van tijd duurder dan een eenmalige investering in spullen die een lange periode meegaan. Het snowboard dat ik daarom heb uitgekozen is van een degelijke kwaliteit zodat er een goede prijs/kwaliteit verhouding is.

De snowboard schoenen vind ik het belangrijkst

Bij het uitzoeken van het board was ik minder kieskeurig dan bij mijn snowboard schoenen kopen. Naar mijn mening is dat echter ook wel logisch, aangezien de schoenen de hele dag gedragen moeten worden. De schoenen moeten prettig zijn om in te lopen en in te boarden voor een groot aantal uur per dag. Dat zou eventueel ingekort kunnen worden door andere schoenen mee te nemen voor de après ski, maar daar heb ik de ruimte en zin niet voor. Het hebben van goede snowboard schoenen die lekker zitten was daarom mijn belangrijkste doel.

De andere benodigde spullen om mee te nemen

Doordat ik al een lange tijd met mijn ouders op wintersport ben gegaan, had ik nog een hoop wintersportkleding en een helm liggen. Dat scheelde mij aardig wat geld en ik ben daarom maar even een bloemetje gaan brengen bij mijn ouders. Het is echter wel zo dat mijn handschoenen en snowboard bril aan vervanging toe waren. Mijn handschoenen waren namelijk niet meer warm genoeg en de bril was aardig versleten waardoor het plastic onprettig tegen mijn hoofd aan drukte. Daarnaast vond ik mijn oude bril niet mooi bij mijn helm passen. Daar heb ik dan ook even op gelet bij het kopen van mijn nieuwe bril en nu kan ik weer een aantal jaar vooruit.