Hedera kopen? Maak er dan een schitterende schutting van

tuinontwerp

De hedera plant is beter bekend als klimop en gaat u hedera kopen, dan kunt u hier een natuurlijke schutting van maken. Deze klimop groeit bijzonder snel, is onderhoudsarm en is ook het hele jaar groen. Dat betekent dus dat u het hele jaar in uw tuin kunt zitten en beschermd kunt worden door uw hedera schutting. Houdt u van klimop en wilt u hedera kopen voor uw tuin? Dan vindt u hier inspiratie over wat u daarmee kunt doen.

Hedera kopen en optimaal beschermd worden

Als u een natuurlijke schutting maakt van hedera planten, dan wordt u op meerdere manieren beschermd. De dikke bladeren van de hedera klimop zorgen ervoor dat er niemand meer bij u naar binnen kan kijken en daardoor is uw privacy beschermd. Tegelijkertijd wordt uw woning er inbraakveiliger van, omdat inbrekers niet zomaar meer uw erf op kunnen lopen. Als u een terras heeft, dan zal uw hedera schutting u voorzien van een windstil plekje waar u heerlijk van het goede weer kunt genieten. Dieren kunnen niet meer naar binnen of naar buiten en kinderen kunt u gerust rond laten lopen. Een hedera kopen is dus zeker geen gek idee.

Hedera klimop is licht giftig

Een belangrijk punt waar u wel rekening mee moet houden als u hedera kopen wilt, is dat deze plant licht giftig is. De giftige stof bevindt zich in de blaadjes en in de wortelen. Als u de hedera slecht onderhoudt, dan kunnen er besjes in de plant gaan groeien en deze zijn ook giftig. Heeft u erg jonge kinderen, dan is deze plant misschien daardoor niet de allerbeste keuze. Daar moet wel bij gezegd worden dat de kans dat er besjes komen of dat uw kinderen de wortelen of bladeren gaan eten erg klein is. De besjes zijn voor vogels juist een verwennerij.

Een onderhoudsarme plant

De hedera is een erg onderhoudsarme plant. Het is verstandig om ook wat kunstmest of potgrond aan te schaffen als u de hedera kopen gaat. Dit gebruikt u als u de planten gaat potten. Verder houdt u de grond daarna het beste een tijdje goed nat en de klimop zal snel en flink gaan groeien. Snoeien is noodzakelijk omdat de hedera klimop anders wel 30 meter hoog kan worden. Dit doet u het beste in het voor- en najaar. 

Wat kunt u met een hedera?

Een hedera kopen kunt u bij de meeste tuinwinkels en ook online zijn ze te koop. Wat kunt u ermee nadat u de aankoop heeft gedaan? Uiteraard kunt u de hedera laten klimmen tegen een gaashek of een houten schutting en er zo een schitterende natuurlijke afscheiding mee maken. Het kan ook mooi zijn om een hedera te planten langs uw tuinhuisje om deze een landelijk en gezellig uiterlijk te geven. Sommige mensen laten de hedera groeien tegen de eigen woning, om gevel te beschermen en omdat het gewoon het hele jaar door een mooie plant is. Wat ook uw reden om een hedera te kopen, u heeft er daarna nog nauwelijks omkijken naar. Een hedera kopen doet u op Hederaschutting.nl, de specialist in het leveren van alle soorten Hedera’s.