Magneetvissen, wat is het precies?

magneetvissen

Magneetvissen is het vissen met een sterke magneet. De bedoeling hiervan is om metalen of ijzeren objecten op te vissen uit het water. In de Westerse wereld doet men veelal aan magneetvissen als hobby, als concern voor het milieu of als schattenjacht, terwijl in Azië dit een bron van inkomsten is voor veel mensen. In India vooral wordt dit al jaren gedaan, men gooit hier uit geloof veel muntjes in het water, dit wordt opgevist met een magneet door mensen om te gebruiken als inkomsten.

magneetvissen

Metaalvissen of ijzervissen hetzelfde?

Het wordt ook wel metaalvissen of ijzervissen genoemd. Er wordt hiervoor een neodymiummagneet gebruikt, het idee is om de magneet vast te hechten aan een bout of moer met een touw eraan. Vervolgens gooi je dit in het water en trek je het in, bij het intrekken trekt de magneet automatisch metalen of ijzeren objecten mee. Natuurlijk wil je bij deze hobby je magneten niet verliezen, vandaar dat een goeie magneetvissen touw van essentieel belang is. Ook de knoop die gemaakt wordt voor het vastmaken van de bout of moer aan je touw is essentieel. Anders heb je je magneet zo verloren en dan valt er weinig te vissen. 

Wat kun je zowel vissen?

Een magneetvisser haalt met zijn magneet soms de meest onverwachte objecten boven water. Dit maakt het een leuk en spannend bezigheid. Men vindt van oude velgen tot vuistvuurwapens tot waardevolle artikelen in het water. Soms moet de politie erbij komen kijken als het om vuistvuurwapens en munitie gaat. Soms worden er ook explosieven uit de Tweede Wereld Oorlog opgevist. Bron: Magnetarvismagneet.nl