Schoon en verzorgde huid in vier stappen.

Make-up remover, facewash, reinigingsmelk, tonic, dag- en nachtcrème. Als het gaat over gezichtsverzorging zijn dit allemaal producten die je daarvoor kan gebruiken. Maar wat is nou precies voor wat en in welke volgorde ook alweer? In vier stappen naar een schoon en verzorgde huid, de absolute basis voor de verzorging van ieder gezicht.

Weg met die make-up.

Gezichtsverzorging begint met poetsen en wel met het verwijderen van make-up. Of je nu alleen een mascaraatje draagt of volledig in de visagie gaat, het moet eraf. Gebruik hiervoor een make-up remover op water- of oliebasis of make-up doekjes. De huid rondom je ogen is gevoelig, druk zacht een watje met remover op gesloten ogen en veeg na tien seconden voorzichtig naar buiten.

Je gezicht reinigen.

Voor een goede gezichtsverzorging reinig je ‘s ochtends en ‘s avonds je gezicht. Dit doe je niet alleen om make-up te verwijderen. De hele dag door word je blootgesteld aan, vaak onzichtbaar, vuil van buitenaf en dat verstopt je huid. Gebruik voor het schoonmaken hiervan bijvoorbeeld een facewash of reinigingsmelk en watjes. Deze producten zorgen ervoor dat je poriën wat open gaan staan en de huid diep gereinigd kan worden.

Een schoon en frisse huid.

Het reinigingsproduct dat je in de vorige stap gebruikt hebt kan restjes achterlaten en om die te verwijderen gebruik je een tonic. Ook neemt deze het laatste onzichtbare vuil wat nog was achtergebleven mee. Daarnaast zorgt een tonic ervoor dat de poriën, die tijdens het reinigen open gaan staan, weer vernauwen als bescherming tegen vuil. Gebruik voor het aanbrengen ook hiervoor een watje. Het resultaat na deze stap is een schoon gezicht.

Vergeet niet te smeren.

Naast een schoon wil je ook een verzorgd gezicht en dat doe je door te smeren. Gebruik ‘s ochtends een dagcrème, deze beschermt je huid bijvoorbeeld tegen de zon en zorgt dat nieuw vuil niet in de poriën terecht komt. Gebruik ‘s avonds een nachtcrème, deze voedt en verzorgd de huid vooral.

Of je nu make-up draagt of niet, gezichtsverzorging is voor iedereen belangrijk. Het reinigen van je gezicht verwijderd ook vuil van buitenaf wat maar al te graag onze poriën wil verstoppen. Dus eerst die make-up eraf en dan door met een reinigingsproduct. De laatste restjes reiniging en vuil haal je weg met een toner die je huid klaarmaakt voor een dag- of nachtcrème. In vier stappen een schoon en verzorgd gezicht.