Tips: een tuinkas opzetten

Wil je het liefst gedurende het hele jaar planten en groenten kunnen kweken? Dan is een tuinkas dé oplossing voor jou! Lees gauw verder wat de belangrijkste benodigheden hiervoor zijn.

Aanschaf tuinkas

Om te beginnen moet je keuze maken tussen vele soorten tuinkassen die te vinden zijn. Tegenwoordig kan het ook online, dus kun je alvast een kijkje nemen op de verschillende websites. Hiervoor is het dus een aanrader om te kijken wat voor soort kas je nodig hebt en uiteraard moet je ook letten op de afmetingen hiervan. Je wilt natuurlijk niet dat de kas je hele tuin in beslag neemt aangezien het maar een toevoeging is!

Verlichting en warmte

Wat ook belangrijk is, is dat je kas goed verlicht is zodat het de groei van je planten bevordert. Daarom is het noodzakelijk om de kas zodanig te plaatsen dat er voldoende licht binnenkomt. Let er dus goed op dat je de tuinkas niet in de schaduw plaatst.

Daarnaast is het noodzakelijk dat het temperatuur binnen de kas warmer is dan buiten. Dus is het belangrijk dat het niet gaat tochten en er dus koude wind binnenkomt. Zorg er dus voor dat je kas goed geisoleerd is om de warmte binnen te houden en dus je plantjes lekker te laten groeien. Zo bespaar je ook nog eens energiekosten zodat je de kas niet hoeft te verwarmen!

Schermdoeken

Het is inderdaad zo dat een kas voldoende licht moet doorlaten. Echter, in sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn dat je wat minder licht nodig hebt voor bepaalde plantsoorten zoals bloemen. Hiervoor kun je gebruik maken van een schermdoek. Het voordeel van een schermdoek in de kas is dat het energiebesparend werkt doordat de ruimte op een effectieve manier wordt verkoeld. Ook deze zijn tegenwoordig online te bestellen, dus is het een aanrader om van tevoren kennis op te doen!